Despre afaceri de succes cu Mugur Frunzetti

Succesul lui Mugur Frunzetti in mediul onlineMediul de afaceri romanesc s-a remarcat in ultimii ani prin schimbarea generatiilor de antreprenori. Cei formati imediat dupa revolutie au trecut in planul al doilea, iesind din mare majoritate a firmelor detinute, si trecand in roluri de consilieri, in prim plan facandu-si aparitia noua generatie, aflata la varsta adoloscentei la inceputul anilor 1990. Acestia au avantajele unor studii manageriale absolvite in Europa de Vest sau Statele Unite, crescand in zona online, unde costurile sunt mult mai mici decat cele ale unei afaceri clasice, iar oportunitatile de afaceri sunt fabuloase.

 

Ascensiunea lui Mugur

Unul dintre acestia “tineri lupi” se numeste Mugur Frunzetti. Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, si al unui MBA in cadrul Universitatii Berkeley din California, acesta s-a facut repede remarcat prin ingeniozitatea afacerilor incepute.

Factorul comun al acestora este ca aproape toate s-au nascut si s-au dezvoltat in mediul online.

Una dintre afacerile de succes dezvoltate este Retargeting, care este destinata magazinelor online de toate dimensiunile si din toate domeniile. Acesta este un start-up in totalitate romanesc, care urmareste comportamentul online al cumparatorului, necesitatile sale, apoi emite triggere pe baza acestora, care sunt trimise prin sms, email sau direct pe site prin intermediul popupurilor. Tool-ul complex care ajuta siteurile online de comert electronic sa comunice personalizat cu clientii vine cu workflow-uri  foarte bine definite, insa poate fi customizat de catre utilizatori pentru a alege cea mai buna varianta in care sa se faca aceasta comunicare.

Decizia de a cumparare in orice domeniu este una impulsiva, unul din triggerele oferite de Retargeting (cele live) sunt cele mai eficiente, deoarece tintesc o serie de utilizatori care in acele moment doar vizualizeaza produsele si sunt inca nedecisi sa inceapa procesul de cumparare. Urmatoarele triggere ca si importanta sunt cele trimise prin mail  , acelea de readucere aminte a cosurilor abandonate.

Aplicatia monitorizeaza atat clientii noi, care viziteaz a pentru prima oara un site, cat si clientii care au facut achizitii si revin in cautare de produse noi.

Conform celor mai mari clienti de pe piata romaneasca ai Retargeting (FashionUp si dEpurtat) rata de conversie din momentul integrarii aplicatiei in site a crescut cu circa 30%.

Succesul international

Aplicatia este in plina ascensiune si se dezvolta masiv, pe langa birourile existente in Polonia si Bulgaria actionarii reusind  sa deschida si un prim birou la Los Angeles, destinat expansiunii pe piata Nord Americana. Este un prim pas important facut de fondatorii aplicatiei, deoarece una dintre caracteristicile pietei americane este reprezentata de faptul ca firmele din aceasta regiune au mari retineri in colaborarea cu firmele overseas, fiind necesara infiintarea unei companii in acesta tara.

Deja s-au semnat parteneriate cu peste 630 de companii, Mugur si asociatii  sai reusind sa acopere integral piata est europeana ,prin asocierea cu Seliton, Shoper, Shopmania, companii de referinta in industria online, care permit accesul la un numar de peste 25.000 magazine oline, adica la peste 25.000 potentiali clienti.

Ca si informatie de ultima ora, detinatorii aplicatiei negociaza un parteneriat cu nume de referinta in onlineul din Italia.

Odata cu dezvoltarea exploziva a companiei a crescut si numarul de personal, ajungandu-se in acest moment la nu mai putin de 25 de persoane.

Comments are closed.