Extinderea mediului digital in Romania si succesul lui Mugur Frunzetti

Mugur Frunzetti este unul dintre oamenii care au mizat pe extinderea mediului digital inca din momentul in care acesta era o totala necunoscuta pentru tara noastra. Acest lucru a survenit si datorita faptului ca a avut oportunitatea de a fi printre primii care au luat contact cu acest mediu, urmand in liceu cursurile primei clase de informatica din Romania.

Datorita trecutului sau in acest mediu, coroborat si cu faptul ca Mugur a avut posibilitatea de a face studiile in tara in care practic s-a nascut mediul digital (Statele Unite ale Americii), antreprenorul a putut avea o imagine de ansamblu a perspectivelor afacerilor in acest domeniu.

De la traditional la digital

Mediul online in RomaniaDesi prima lui afacere a fost in mediul traditional de business, fiind o mica fabrica de ambalat popcorn,  odata revenit in tara, Mugur a inceput seria de afaceri care il va face celebru mai tarziu in Romania. Incepand cu o serie de siteuri in domeniu electronic, trecand apoi printr-o firma de direct mail si sampling, infiintand prima florarie online, Mugur a putut sa isi manifeste creativitatea si ingeniozitatea in aceste domeniu la cela mai inalte cote.

Desi inceputurile lui in domeniu digital au fost greoaie, in special datorita lipsei de informatii din tara (de exemplu prima sa sursa de inspiratie in domeniul afacerilor au fost cartile pe care le-a gasit cu greu intr-o librarie englezeasca, aceasta fiind unica sursa disponibila, deoarece internetul inca nu isi facuse aparitia in tara noastra), Mugur a devenit o persoana de referinta in domeniul afacerilor online, prezenta lui la numeroase seminarii, atat pe plan intern, cat si pe plan extern,  fiind un lucru nelipsit.

Ca si pledoarie pentru afacerile in mediul digital, fata de cel clasic, Mugur a identificat urmatoarele puncte forte:

  • Sa se adauge un quiz inainte ca un client sa cumpere produsul
  • Se se acorde o mare atentie procesului de targetare , mai precis in varianta de geotargetare. Clientii sunt foarte sensibili la acest lucru, apreciind grija cu care se fac ofertele pentru o anumita zona geografica.
  • Sa se acorde o mai mare atentie unei comunicari personalizate cu clientii. In acest moment, acesta este bombardat cu foarte multe informatii provenite din medii diverse (sms, mailuri, popupuri direct de pe site), acest lucru ducand la o confuzare si agresare a acestuia. Singurul mod in care il poti determina pe vizitator sa devina client al unui magazin online este o varianta de comunicare personalizata (Mugur fiind un deschizator de drumuri si in acest domeniu cu al sau  Retargeting – o aplicatie destinata magazinelor online, care pe baza studiului comportamentului online al unui vizitator poate genera triggere folosite ulterior pentru o comunicare personalizata cu clientul).
  • Clientii ar trebui sa beneficieze de consiliere permanenta, si in timpul procesului de achizitie si dupa aceea, deoarece acest lucru va conduce la fidelizarea acestuia.
  • Conceperea unor oferte speciale, reduceri in functie de volume, ca si sublinierea numarului de produse ramase, sau cea a evidentierii numarului de zile ramase pana cand oferta isi pierde valabilitatea. Daca se evidentiaza in mod corect aceste lucruri, clientii tind sa cumpere acele produse, pentru a nu pierde.

O parte din aceste informatii si multe altele puteti gasi si pe http://barajulvidraru.ro/.

Comments are closed.